מריבות חוזרות ונשנות על עזרה שוטפת

הצטרפו לאלפי אנשים שהורידו את הייעוץ החינמי לזוגות כלים, סרטונים ותובנות לשיפור מיידי דנה שלחי לי את המדריך במתנה
052-617-33-23
מלאו פרטים לקבלת ייעוץ

ייעוץ זוגי פורום פורום ייעוץ זוגי מריבות חוזרות ונשנות על עזרה שוטפת

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
    • מאת
      תגובות

נועה
      אורח

שלום רב,

לי ולבעלי באופן כללי יש מערכת זוגית תקינה ויציבה. בתקופה האחרונה אנחנו חווים קשיים כלכליים שגורמים לנו למריבות לעיתים קרובות. בנוסף, אני מרגישה שכל הנטל של ניהול הבית ואחזקתו נופל על כתפיי ושאין חלוקת תפקידים הוגנת ועזרה מצידו. לרב אני היא זו שמבשלת, שוטפת כלים (גם בשעות הערב היותר מאוחרות) מנקה (את ניקיון הבית אני עושה בימי שבת דבר שכשלעצמו גורם לי ללא מעט תסכול) פעמים רבות כשאני עובדת בעלי נח וצופה בטלביזיה.
      כשהייתי מצפה שיעזור לי . אם זה היה הפוך לא יכולתי להרגיש בנוח שהוא יעבוד ואני אנוח. מצב זה חוזר על עצמו מדי יום ואני מרגישה שזה מרחיק אותי ממנו ולמעשה זו לא הזוגיות בה הייתי מעוניינת.
      מספר פעמים ניסיתי לשוחח איתו על הנושא ואמרתי לו שמצב זה מפריע לי מאוד. אך ללא הועיל . עד היום לא חל שום שינוי. הדבר גורם לי להתפרצויות כעס.
      שאלתי היא איך ניתן לשנות את המצב ולרתום אותו יותר לקחת חלק בעבודות הבית השוטפות ?

תודה וסליחה על אורך השאלה.

דנה חיימזון בוארון
      מנהל בפורום

היי נועה,

הצגת דברייך בנושא קשים כלכלים מעידה על חוסר יציבות ביחסים שלכם ומתבטאת במריבות שצינת.
      על מה אתם רבים?
      יכול להיות שעצם חוסר ההסכמה שלכם בסוגיות כלכליות גורמות לבעלך להגיב בצורה שכזו בהתנהלותו הבית?

האם באלך לקח יוזמה במטלות בעבר? כיצד היה מגיב בעבר כשאת עבדת? לקח יוזמה או גם אז צפה בך עובדת?
      שאלות אלה מנסות לעזור לך לדעת לאן לכוות את השיחה איתו.
      יכול להיות שבעל מתוסכל מסיבות אחרות שבאות לידי ביטוי בחוסר העזרה שלו ולכן יכול להיות שחוסר העזרה שלו היא תוצאה לבעיה אחרת שיוצרת אצלו תסכול.

עצם זה שאת מסבירה לו ומשתפת אותו בחוסר אונים שלך ובחשיבות עזרתו והוא מגיב ככה לאורך זמן מעידה על בעיית תקשורת גם שאני מציעה לך לבדוק.

מה שעליך לעשות זה לבדוק היכן חל תפנית ביחסיך?
      האם הגורמים להתנהגות הם מתחים כלכלים או חילוקי דעות בנוגע לחלוקת המטלות?

נסי ליצור שיחה שבה את שואלת אותו מה הוא כן מוכן לקחת על עצמו במטלות הבית ותגדירי זאת ברמת הבקשה וראי מה תהייה תגובתו.

במידה ולא תצליחי לרתום אותו בשיחה מעמיקה ולהבין מהם הגורמים האמיתיים את מוזמנת להתייעץ איתי טלפונית על מנת שאוכל לעזור לך.

בהצלחה,
      דנה חיימזון,יועצת זוגית

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

f g y