ייעוץ זוגי › פורום › פורום ייעוץ זוגי › חשבון בנק משותף
- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 10 years, 7 months by
דנה חיימזון בוארון.
-
מאתתגובות
-
16 באוגוסט 2012 בשעה 4:56 #949
מיכלאורחהי דנה,
אנחנו נשואים שנתיים.
בעלי היה צריך לקחת הלוואה לפני כשנתיים והוסיף את שמי לחשבון הבנק.
כיון שראיתי שאנחנו לא מתנהלים נכון עם חשבונות בנק בנפרד
אמרתי לו שאני רוצה שנתנהל עם חשבון בנק אחד.
אני חייבת לציין שאמא שלו עובדת בנק ותמיד מסתכלת על החשבון שלו
ואין לו בעיה עם זה בכלל! והוא לא מוכן לעבור בנק כי הוא טוען שבזכות
העובדה שאמא שלו עובדת בבנק זה נותן לו זכויות
זה מעיק עלי ובעיקר בגלל שהוא לא רוצה (וגם לא נותן סיבה לכך) שנהיה שותפים
בחשבון!! ולמרות אמא שלו הסכמתי להתפשר ולהכנס איתו לחשבון ולו רק בשביל להיות יותר
מפוקסים על הוצאות והכנסות ולהיות עם אצבע על הדופק.
אני לא בנאדם קמצן אבל אין לנו בית ואנחנו חיים מהיד לפה אבל בעלי חי כאילו מרוויח עשרות אלפי שקלים
ואני מתחרפנת מזה שיש לנו מינוס של יותר מ15,000 שח והוא מרשה לעצמו לקנות בגדים של טומי הילפיגר
וגינסים של דיזל. אני מתווכחת איתו על זה אבל הוא טוען שהכול בשליטה עד שמגיע מצב שצריך להכנס
צק של השכירות הוא נכנס ללחץ ומבקש ממני כסף.
זו התנהלות טיפשית ילדותית וחסרת אחריות בעיניי ובעיקר בגלל העובדה שיש לנו תינוק!
היום שוב אמרתי לו שאני רוצה שנהיה שותפים ( רק בשביל ההבנה- מהחשבון שלו יורד כמעט כל התשלומים על הבית וכו
אבל אצלי בחשבון אין הלוואות ומינוסים מטורפים) אז הוא אמר לי עם כל המריבות שלנו בזמן האחרון אני לא יודע מה קורה איתנו.
כמובן שהוא סותר את עצמו כי גם בעבר הוא לא רצה שאהיה שותפה.
אמא שלו יותר חשובה ממני???
מה?? מתכנן להפרד ואני לא יודעת מזה??
אני לא מצליחה להבין מה הסיפור?? למה הוא כל כך מתעקש שלא אהיה שותפה??
הרי ברור שהתרוצים הטיפשיים האלו בכלל לא נכונים וגם אם נפרד לוקחים את הכול ומחלקים לחצי!!
ובמצב שלנו במשך כל השנים שאני מכירה אותו תמיד חי ממינוסים! ולי בקושי!
הרי גם את נתגרש נתחלק חצי חצי- ומה כבר יש לו להפסיד? אין לו עסק משגשג או משהו בסגנון
השיחה הזו ( כמו שאר השיחות על זה ובכלל) הובילה כמובן לוויכוח כי הוא עקשן ולא מוכן לראות את ההגיון שבדברים
והוא הלך לישון בסלון…
אני לא יודעת כבר איך לדבר איתו, בא לי לקחת את הדברים ולעוף ממנו
אני לא יודעת אם נפלתי על בעל באמת ובתמים מטומטם או שהוא משחק אותה מטומטם!!!
אני כמעט בטוחה שאם לא היה לי ילד מזמן הייתי הולכת ממנו!!!
אבל לא מתאים לי להיות בסטטוס גרושה +1 ועם הוצאות שבהחלט יובילו את המצב הכלכלי שלי לאבדון…
מה עושים? איך גורמים לבעל להבין שהוא הורס? שאי אפשר לחיות יותר מהיד לפה!!!
שיש לנו תוכניות לגבי העתיד, לחסוך לבית בעיקר, לטוס לנופש בחול!
דברים יותר כיפיים ומהותיים מעוד גינס דיזל חדש בארון!
יש בשביל מה להתעקש ועם מי לדבר ואיך עושים את זה???
תודה רבה ויום נפלא!!18 באוגוסט 2012 בשעה 23:59 #950
דנה חיימזון בוארוןמנהל בפורום18תודה מיכל על השיתוף.
אין ספק שיש בעיה גדולה של חוסר תקשורת בינך לבין בעלך ונראה שהוא מקבל החלטות על דעת עצמו ללא התייעצות איתך ובשיופך.להלן כמה נקודות שאני חושבת שאת צריכה לשים עליהם דגש ולשנותם ביחסים עם בעלך:
1. החשבון שלכם הוא אישי ולכן עליו לכבד זאת ומכאן שאין מקום שאמא שלו "תציץ" ותדע מה קורה בחשבונכם.
הגישה זו לא מאפשרת לכם עצמאות אלא גורמת להבנה שאמא שלו בודקת אותו ושהוא לא עצמאי.
2. יש פה פערים בתפיסה של סדרי עדיפויות ונראה שאתם לא מסונכרנים עליהם וכדאי שתשבו ותגדירו מהם העדיפויות הראשונות שלכם ברמת הוצאה ומכאן מה אפשר להוציא ומה יכול להידחות.
3. תגדירו תוכנית ובה אתם לא מתגלגלים- אין דבר כזה" הכל בשליטה" אם בפועל הוא נכנס ללחץ לפני תשלום השכירות זה אומר שהוא לא מוכן לשלם את הסכום ולכן הוא מבקש את עזרתך.
אתם מוציאים בהתאם לכמה שאתם יכולים ולא לפי הצרכים שלו בפועל ואכן זו התנהגות חסרת אחריות.
4. מציעה לך לא לרדוף אחריו ולבקר אותו אלא להסביר לו את הרגשות שלו כך שהוא יקשיב לך ולא יהיה עסוק בלהתגונן ובכלל מאמינה שעליכם לעבוד על הביחד שלכם ולחזק את הקשר שלכם.
נשמע שעליכם לעובד על הזוגיות שלכם שמתנהלת בימים אלו כבורהרה מאליו וחבל
מזמינה אותכם להתעניין בהרצאה שלי לאהוב מחדש שתאפשר לך לקבל כלים פרקטיים וישומים בעלות קטנה ותאפשר לכם לעשות שינוי במערכת הזוגית שלך.ההרצאה הבאה תתקיים אחרי החגים במידה ואת מעוניינת שלחי לי מייל ואעדכן אותך בפרטים בהמשך
DANA@SHNAIM.CO.ILמאחלת לך בהצלחה ואשמח אם תעדכני אותי בהמשך.
דנה
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.